Gode grunde til at bruge cloud løsninger - anbefalinger der er til at forstå

Der er mange gode grunde til at bruge cloud løsninger. Især hvis man er en mindre virksomhed. Selvom det kan virke uoverskueligt og kompliceret, så er der nogle fællestræk ved cloud løsninger, der gør dem specielt gode til små virksomheder.

Her er 4 anbefalinger der er til at forstå.

 

1. Tilgængelighed alle steder

Prøv at overveje hvor mange programmer du bruger i det daglige, som låser dig til en bestemt computer. Måske ovenikøbet en computer, der er “låst” fast til et bestemt skrivebord på kontoret. Det betyder effektivt set, at du som medarbejder er låst fast til din kontorplads, når du skal arbejde.

Prøv at forestille dig, at det slet ikke behøver være sådan.

Det er noget af det en cloud løsning gør muligt. I stedet for at programmerne ligger på lige præcis din computer, så kan de nu startes via din internet browser. Du er ikke længere lænket til din kontorstol en lørdag aften for at nå det sidste. Du kan arbejde hjemmefra sofaen via din tablet hvis du har lyst. Ved at flytte dine programmer ud i skyen opnår du, at de er tilgængelige fra alle enheder med internet adgang.

Skyen giver dig frihed. Frihed til at arbejde på en anden måde. En friere måde, hvor du ikke er låst til bestemte computere eller kontorlokaler. Men husk nu også at holde fri. Bare fordi det hele er tilgængeligt døgnet rundt betyder ikke, at du skal være det.

 

2. Slip for Opdateringer

En afledt bonus ved ovenstående er, at du ikke længere skal forholde dig til opdateringer. Glem alt om patchning af sikkerhedshuller og alt sådan noget. Det tager andre sig af. Du skal bare bruge dit program som du plejer. Nye funktioner tilføjes løbende og du mærker det kun i form af, at du får flere og flere muligheder.

Inden du bliver helt euforisk af alt den frihed og sorgløshed som en god cloud løsning tilbyder, så skal du dog stadig huske, at du selv er ansvarlig for at opdatere din egen computer. Det slipper du ikke for.

 

3. Hold omkostningerne nede

Licenser til programmer koster ofte en mindre formue. Nyt hardware i form af kraftige servere koster endnu mere. Derfor er mange mindre virksomheder tilbageholdende med at købe nyt. Desværre også selvom der er et reelt eller akut behov.

Én af mange gode grunde til at bruge cloud løsninger er, at du nøjes med at betale for lige præcis det du skal bruge. Du skal endda kun betale for den tid du bruger det.

Får du en ny medarbejder i morgen, der skal bruge Office pakken fra Microsoft, så køber du blot adgang til endnu en licens i Office 365. Er din nye medarbejder kun ansat i et 3 måneders vikariat, så kan du om tre måneder fravælge licensen igen. Samlet pris for dig og din virksomhed i sådan et tilfælde vil være under kr. 300,- for en fuld Office pakke i tre måneder. Det er både billigt og fleksibelt.

Samme princip gør sig gældende for servere. Skal du bruge 10 kraftige servere til at beregne konstruktioner i din ingeniørvirksomhed? Så kan du købe adgang til 10 servere i den tid du skal bruge dem.

Forestil dig, at du står med en opgave for en af dine kunder og du derfor skal bruge 10 kraftige servere i 14 dage. Køb dem i skyen via Microsoft Azure eller Amazon. Du behøver ikke vente på, at serverne skal leveres fysisk til dig, de er klar på få minutter ude i skyen. Så kan du sætte dem til at kværne beregninger i 14 dage, og når du har dine resultater kan du slukke dem. Du betaler kun for forbrugt tid og computerkraft.

I stedet for en permanent investering i hardware for over en halv million kan du nøjes med en udgift på nogle få tusinde kroner.

 

4. Sikkerhed/Backup

Brand, oversvømmelse, indbrud eller på anden vis totalt nedbrud. Det værst tænkelige er sket og du har mistet alt.

Din virksomhed har naturligvis styr på jeres backup, ikke også?
Jo jo, siger du. Vi har havde en båndstation ude i kopirummet som vi (måske) skiftede bånd i. Båndene ligger lå på hylden over serveren sammen med toner til printeren.

Nu er det hele brændt eller stjålet. Hvad så?

Ovenstående er desværre et udbredt scenarie i mange mindre virksomheder. Heldigvis findes der en bedre løsning… cloud løsningen.

Har du backup ude i skyen, så er dine data intakt. De kan genskabes så snart du har et sted at genskabe dem. Har du tilmed dine programmer ude i skyen som beskrevet under punkt 1, ja så er du også mere eller mindre klar til at gå i gang med arbejdet med det samme igen.

 

Gode grunde til at bruge cloud løsninger

Det var det… fire gode grunde til at bruge cloud løsninger. Jeg er sikker på at du kan genkende og forholde dig til dem alle.

Cloud løsninger er meget på fremmarch i disse år. Det er de fordi de gør kraftfulde IT løsninger tilgængelig for mindre virksomheder. Virksomheder som ikke har mandskab, tid eller know-how til at implementere komplicerede IT løsninger selv, kan ved at hyre en cloud specialist få adgang til kraftige IT løsninger, som for få år siden var helt utænkelige. Det er da i sig selv en god grund til at bruge cloud løsninger, er det ikke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>