Bliver du overvåget på internettet?

Chancen for at blive overvåget på nettet er steget markant i de seneste år. Er du en af de mange danskere der har installeret et netværkskamera i dit hjem, så du kan følge med i hvad der sker, når du ikke er hjemme? Så har du sikkert bemærket den seneste tids mange artikler omkring sikkerheden – eller manglen på samme – i forbindelse med alle disse netværkskameraer.

Risikoen for at blive overvåget på nettet gennem eget kamera er bestemt også til stede. Især hvis du ikke har taget dine forholdsregler.

Den vigtigste forholdsregel er i virkeligheden at overveje, om du overhovedet har brug for at overvågningskamera, der kan tilgås fra internettet? Hvis du ikke har det behov, sådan helt reelt, så lad være med at installere et. Så kan du sove roligt om natten vel vidende, at ingen lyssky personer sidder og lurer på dig ovre i Rusland.

Er du efter nøje overvejelser kommet frem til, at du har et behov for et kamera, eller andet IT udstyr, som kan tilgås fra internettet, så kan du kvit og frit download Prokumos guide til sikring af dit IT udstyr på internettet. Følger du rådene i guiden er du sikret bedst muligt imod at uvedkommende overvåger dig via dit eget kamera eller lurer i dine personlige filer på din netværksharddisk.

Opdatering februar 2017: Der er tilføjet et afsnit om hacking af det populære Philips Hue lys.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>