Microsoft Support ringer aldrig til dig - sådan er det bare.

Har du oplevet at din telefon ringer og nummeret på skærmen ser udenlandsk ud? I den anden ende af røret præsenterer en fyr sig som værende fra Microsoft Support. Han taler ret dårligt engelsk. Selvom han er svær at forstå, så drejer det sig åbenbart om, at dine oplysninger eller din computer er blevet hacket. Men fortvivl ikke, for din nye “ven” fra Microsoft Support vil naturligvis gerne hjælpe dig. Du skal bare lige…

… smække røret på!

 

Microsoft support ringer aldrig til dig. Punktum!

Microsoft er ligeglade med om din computer er hacket, inficeret med virus eller om nogen har stjålet dine kreditkortoplysninger. Det skal ikke forstås negativt. Det er blot en konstatering af, at Microsoft som virksomhed ikke på nogen måde kan vide, om du har et problem på din PC. Det kan du kun selv.

Kan du få support til at løse dit problem? Ja det kan du naturligvis. Men det foregår aldrig sådan, at Microsoft Support helt af dem selv ringer til dig. Du skal selv ringe efter nogen til at hjælpe dig.

De svindlere der ringer rundt og udgiver sig for at være fra Microsoft udnytter desværre, at mange mennesker er autoritetstro og ikke ved bedre. Så mange hopper på limpinden og giver ukritisk svinderen adgang til deres PC. Og det er præcis her, at du får et problem. For svindleren vil enten installere et program på din PC, eller også vil han på anden måde sikre sig, at han i fremtiden kan aflure hvad du foretager dig på din computer.

Hvor du til at starte med ikke havde noget problem, så fik du det, fordi en lyssky person ringede til dig og udgav sig for at være fra Microsoft Support. Men i lige præcis sådan et tilfælde, er den bedste support du kan give dig selv, at smække røret på og ikke tænke mere over det.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>