Spring til indhold

IT outsourcing

IT outsourcing har for de fleste en negativ klang. Det er noget med indere eller kinesere, der stjæler dit job og bringer arbejdsløshed og hårde tider med sig. Du behøver dog ikke outsource hele vejen om på den anden side af kloden. Faktisk kan du outsource din IT til en lokal udbyder, hvilket du næsten med garanti allerede gør i ét eller andet omfang.

 

IT outsourcing vs. serverrum

IT outsourcing betyder blot, at du flytter én eller flere servere fra dit eget serverrum ud i byen. Det kan være over til naboen, på Sjælland eller naturligvis til Indien. Du behøver ikke outsource alting. Du kan nøjes med de specifikke servere, som giver mening for lige netop din virksomhed.

For eksempel, så vover jeg den påstand, at du med garanti har outsourcet hosting af dit website? Det er i hvert fald ikke så tit, at et firma har en server kørende i deres eget serverrum, som kører firmaets website. Den slags er stort set altid outsourcet til en ekstern udbyder, og det er et glimrende eksempel på it outsourcing.

I de kommende år vil vi se, at flere og flere virksomheder outsourcer dele af deres IT. Faktisk tror jeg at mange vil gå all-in og flytter over på en cloud løsning. Her erkender jeg, at begreberne kan begynde at blive lidt mudrede og tingene har en tendens til at flyde sammen. Det er derfor vigtigt at holde fast i, at it outsourcing er det samme som, at du tager en server, din server, og flytter den ud af dit eget serverrum. Det er stadig din server, og du vil kunne logge på den som om den stod lige foran dig på kontoret.

 

Hvornår giver IT outsourcing mening?

Det er der naturligvis hverken noget nemt, eller entydigt svar på.
Det afhænger helt og holdent af dine virksomheds størrelse, branche og behov. Så her bliver du nødt til at spørge nogen til råds.

Som tommelfingerregel vil jeg sige, at jo mindre din virksomhed er, jo mere giver IT outsourcing og mulighederne i skyen mening. Små virksomheder har sjældent de nødvendige IT kompetencer til at holde avancerede servere kørende. I sådan en situation giver det mere mening at købe sig til det ude i byen. Så slipper I også for at skulle rode med teknikken selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *