Spring til indhold

Windows XP opdateringer indtil 2019

Microsoft er som bekendt stoppet med at udsende Windows XP opdateringer. Supporten på Windows XP er slut, primært fordi operativsystemet er fra 2001 og dermed langt over 10 år gammelt. Selvom Windows XP ikke som sådan “fejlede noget”, så er der sket meget med Windows siden 2001. Tager vi IT-sikkerheds-brillerne på, så giver det ikke mening at blive ved med at køre med, eller lappe på et system, der er så gammelt. Det giver langt mere mening at få brugerne over på et nyere OS såsom Windows 7 eller 8.x.

 

Windows XP opdateringer på POS systemer

Der er dog stadig nogen der kører Windows XP. Det gælder det der hedder embedded systemer, eller POS systemer. POS systemer er Point of Sales, altså kasseapparater eller billetautomater og den slags. En del af den type terminaler kører stadig Windows XP og i sådanne tilfælde er det ikke “bare lige” at opgradere. Derfor understøtter Microsoft også disse systemer helt indtil 2019.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at for private brugere, og ikke mindst alle almindelige kontorbrugere, er den eneste anbefalelsesværdige løsning, at opgradere til en nyere Windows. Windows XP er slut og der er ingen vej udenom at anskaffe sig noget nyt.

 

Registry hack

Der har i de seneste dage floreret et registry hack, altså en lille nøgle du kan indsætte i din registreringsdatabase, der snyder din gamle Windows XP til at tro, at den er en POS maskine. Dermed snyder det også Windows Update til at tro, at du kan modtage disse specielle POS sikkerhedsopdateringer helt frem til 2019.

Lad mig bare sige det med det samme, dette er ikke et anbefalelsesværdigt trick. En standard version af Windows XP og en POS Windows XP er ikke 100% det samme. Så derfor:

Diskclaimer:
Hvis du forsøger dig med nedenstående trick, så gør du det helt og aldeles på dit eget ansvar. Jeg kan ikke holdes ansvarlig for noget som helst.

Ok, her er tricket:

  • Start Notepad og lav en ny fil.
  • Indsæt følgende:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
“Installed”=dword:00000001 

  • Gem filen med en .reg extension og kør den ved at dobbeltklikke på den.

Tadaa! Nye opdateringer til Windows XP. I mit eget testsystem er der nu dukket opdateringer op, som jeg aldrig har set før, og som ikke var tilgængelig tidligere.

Med risiko for at gentage mig selv: Hvis ikke du rent faktisk har et ægte POS system, så er det ikke anbefalelsesværdigt at lave ovenstående registry hack. Det er bedre at du får opgraderet din Windows XP til noget nyere i en fart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *