Go to Top

Beregn dine skjulte IT udgifter

Skjulte IT udgifter er penge du skyller lige direkte i toilettet - hver dag.De skjulte IT udgifter

Har du nogensinde tænker over, hvor mange skjulte IT udgifter din virksomhed har?

Har du tænkt på, hvor mange penge du og din virksomhed skyller ud i toilettet hver eneste dag? Ja, du læste rigtigt. Penge direkte ned i afløbet hver evig eneste dag.

De synlige udgifter til IT kender du, for dem får du regelmæssigt en faktura på. De skjulte udgifter derimod, det er IT udgifter, der typisk aldrig bliver afdækket, selvom der kan spares rigtig mange penge.

Det er de små ting i hverdagen som ikke spiller, og som derfor skaber frustration og spildtid blandt dine medarbejdere.

Forestil dig at din firmabil er en halv time om at starte hver morgen!
Hvor længe ville der gå, før du kørte den på værksted?

Ja, det tænkte jeg nok. Der ville ikke gå ret mange dage.

Hvordan kan det så være, at I ikke gør det samme, når medarbejdernes computere er en halv time om at starte op?

Computere bliver stille og roligt langsommere med tiden. Sådan er det. Vi vænner os til det og arbejder “udenom” problemet. Starter maskinen før vi tager overtøjet af. Henter kaffe. Går på toilet. Laver en masse andre ting indtil vi kan sætte os foran computeren og komme i gang med det egentlige arbejde.

Ovenstående er blot ét eksempel. Hvor mange andre kan du selv komme i tanke om, hvor IT der ikke virker sætter arbejdsdagen i stå? Det kan godt betale sig at få belyst de skjulte IT dræn på din bundlinje. Det er med stor sikkerhed mange flere penge end du lige tror, der bliver spildt på den måde.

 

Hvor gemmer de skjulte IT udgifter sig?

Hvis du observerer dig selv eller dine medarbejdere kan du måske genkende følgende fra din egen virksomhed:

  • Daglige udbrud af vrede og frustration over et eller andet IT som ikke virker.
  • Højlydte suk og grynten over endnu et IT system, der er langsomt.
  • Ovenstående “morgendans” indtil folk kan komme i gang med at arbejde.

Det er direkte, målbar spildtid når medarbejderne ikke kan udføre deres arbejde pga. IT udfordringer. Ofte tages det bare ikke alvorligt.

For det første, så er det jo trods alt ikke helt så galt, som de gør det til. Vel?
For det andet, så er det noget der opstår langsomt over tid. Så vi vænner os til det, at det er sådan, det er.

Problemet er desværre, at den direkte spildtid har afledt spildtid. Altså endnu mere spildtid.

Først er der den tid, som medarbejderne bruger på at brokke sig over IT, der ikke virker. Brok ude ved kopimaskinen eller når der hentes kaffe. En 10 minutters kaffepause kan nemt bliver til 20 minutter, når man også lige skal brokke sig over IT. Naturligvis skal der være både kaffe- og skærmpauser i løbet af arbejdsdagen, men pauserne har en tendens til at trække ud, når systemerne ikke virker. Er det rigtig slemt, så er det ikke kun pauserne der bliver længere. Der bliver også holdt mange flere af dem. Så snart nogen oplever selv de mindste IT udfordringer, så skal hele IT problematikken vendes igen.

Ydermere – og normalt helt skjult – er den tid, som bliver spildt fordi medarbejderne ganske enkelt arbejder langsommere end de ellers ville.  Når vi forventer at systemet vil gå ned eller blive langsomt, så taster vi langsommere og kører langsommere med musen. Vi skulle jo nødigt gøre noget overilet som netop får systemet til at crashe. Ud fra et teknisk perspektiv giver dette reaktionsmønster ingen mening, men det er en naturlig menneskelig reaktion på en teknisk udfordring.

Alt i alt danner ovenstående grobund for en stor del af de skjulte IT udgifter som du og din virksomhed helt sikkert også har nogen af.

 

Få et overblik over dine skjulte IT udgifter

Prøv for sjov skyld at indtaste nogle tal i nedenstående beregner. Så kan du få et godt estimat på dine skjulte IT udgifter. Udfyld de tre øverste felter, så får du et overblik over hvor mange penge du potentielt set kan spare hver eneste dag.