Skjulte IT udgifter er penge du skyller lige direkte i toilettet - hver dag.De skjulte IT udgifter

Har du nogensinde tænker over, hvor mange skjulte IT udgifter din virksomhed har?

Har du tænkt på, hvor mange penge jeres virksomhed skyller ud i toilettet hver eneste dag? Ja, du læste rigtigt. Penge direkte ned i afløbet hver evig eneste dag.

De synlige udgifter til IT kender I, for dem får I regelmæssigt en faktura på. De skjulte udgifter derimod, det er IT udgifter, der typisk aldrig bliver afdækket, selvom der kan spares rigtig mange penge.

Det er de små ting i hverdagen der ikke spiller, og som derfor skaber frustration og spildtid blandt medarbejderne.

Forestil dig at firmabilen er en halv time om at starte hver morgen!
Hvor længe ville der gå, før I kørte den på værksted?

Ja, det tænkte jeg nok. Der ville ikke gå ret mange dage.

Hvordan kan det så være, at I ikke gør det samme, når medarbejdernes computere er en halv time om at starte op?

Computere bliver stille og roligt langsommere med tiden. Sådan er det. Vi vænner os til det og arbejder “udenom” problemet. Starter maskinen før vi tager overtøjet af. Henter kaffe. Går på toilet. Laver en masse andre ting indtil vi kan sætte os foran computeren og komme i gang med det egentlige arbejde.

Ovenstående er blot ét eksempel. Hvor mange andre kan du selv komme i tanke om, hvor IT der ikke virker sætter arbejdsdagen i stå?

 

Hvor gemmer de skjulte IT udgifter sig?

Hvis du observerer dig selv eller medarbejderne, kan du måske genkende følgende:

  • Daglige udbrud af vrede og frustration over et eller andet IT, som ikke virker.
  • Højlydte suk og grynten over endnu et IT system, der er langsomt.
  • Ovenstående “morgendans” indtil folk kan komme i gang med at arbejde.

Det er direkte, målbar spildtid når medarbejderne ikke kan udføre deres arbejde pga. IT udfordringer. Ofte tages det bare ikke alvorligt.

For det første, så er det jo trods alt ikke helt så galt, som de gør det til. Vel?
For det andet, så er det noget der opstår langsomt over tid. Så vi vænner os til det. Det er bare sådan, det er.

Problemet er desværre, at den direkte spildtid har afledt spildtid. Altså endnu mere spildtid.

Først er der den tid, som medarbejderne bruger på at brokke sig over IT, der ikke virker. Brok ude ved kopimaskinen eller når der hentes kaffe. En 10 minutters kaffepause kan nemt bliver til 20 minutter, når man også lige skal brokke sig over IT.

Naturligvis skal der være både kaffe- og skærmpauser i løbet af arbejdsdagen, men pauserne har en tendens til at trække ud, når systemerne ikke virker. Er det rigtig slemt, så er det ikke kun pauserne der bliver længere. Der bliver også holdt mange flere af dem. Så snart nogen oplever selv de mindste IT udfordringer, så skal hele IT problematikken vendes igen.

Ydermere – og normalt helt skjult – er den tid, som bliver spildt fordi medarbejderne ganske enkelt arbejder langsommere end de ellers ville.  Når vi forventer at systemet vil gå ned eller blive langsomt, så taster vi langsommere og kører langsommere med musen. Vi skulle jo nødigt gøre noget overilet som netop får systemet til at crashe. Ud fra et teknisk perspektiv giver dette reaktionsmønster ingen mening, men det er en naturlig menneskelig reaktion på en teknisk udfordring.

Alt i alt danner ovenstående grobund for en stor del af de skjulte IT udgifter som jeres virksomhed helt sikkert også har nogen af.

 

Få et overblik over jeres skjulte IT udgifter

Nedenfor kan du se, at hvis du har én medarbejder, der bruger en halv time hver dag på at bøvle med IT, og vedkommende skal have kr. 25.000 i løn hver måned, så koster det firmaet kr. 117,- om dagen.

Det lyder jo ikke af så meget, men det bliver alligevel til knap 2500 kroner om måneden, eller næsten 30.000 om året.

Prøv selv at udfylde felterne og få et overblik over hvor mange penge I potentielt kan spare hver eneste dag, måned og år.

Overrasket?
Det er garanteret flere penge end du havde regnet med, ikke?

Heldigvis er der ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Nu hvor du har overblikket ved du også hvor meget der kan spares, hvis du får problemer fixet. Så det er bare at sætte i gang.

Har du brug for hjælp, så kommer jeg gerne og giver en hånd med at få det fixet. Udfyld formularen ovenover og tryk på send, så er vi i gang før du ved af det.