Online Backup baregner - hvor hurtigt kan du rent faktisk restore dine data fra din backup?

Online backup beregner

Okay, så du har valgt online backup ude i skyen…
Det er også en rigtig god idé. Ingen tvivl om det. Men har du tænkt nærmere over det, eller har du bare smidt alle din data ud i skyen i én stor pærevælling?

Med online backup er det vel lige meget?
Det kommer meget an på, hvor meget data du har, og ikke mindst, hvor hurtig en internetforbindelse du har.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at online backup er det helt rigtige at gøre. Men du bør overveje din datastruktur. Hvis det værst tænkelige skulle ske, og du skal i gang med at restore alle dine data, så kan du nemt rende ind i den udfordring, at det vil tage dig flere dage at restore det hele. I sådan et tilfælde vil det være en god idé, hvis du på forhånd ved præcis hvilke data du har mest brug for, så du kan få dem restored fra din online backup først.

 

MB, GB, terabyte eller er det Mbit?

Mange undervurderer hvor meget data de rent faktisk tager backup af, eller også overvurderer de, hvor hurtigt data kan restores. Husk også, at der går 1024 megabyte på én gigabyte, og at din internetforbindelse er opgivet i Mbit/s, altså megabit pr. sekund, og ikke megabytes pr. sekund.

Men fortvivl ikke. Prokumos online backup beregner giver dig et overblik over, hvor hurtigt du kan have alle dine data hjemme igen, skulle det utænkelige ske.

Nedenfor kan du se, at hvis du har 100GB data som du skal restore over en 25Mbit internetlinje, så vil det tage dig ca. 13 timer. Eller omregnet godt en halv dag at få dine data hjem.

Prøv selv at indtaste nogle andre tal og se hvordan det ser ud for dig:

Ovenstående udregning forudsætter perfekte betingelser for restore af data. Det er der desværre aldrig nogen der har. Derfor skal du regne med, at det kommer til at tage dig endnu længere tid at restore fra din online backup, end beregneren giver udtryk for.

Det skyldes forskellige parametre, som er unikke for lige netop dig, såsom:

  1. Din præcise internethastighed, og ikke bare den hastighed du betaler for.
  2. Hvor godt kan du udnytte din internetforbindelse?
  3. Hvor hurtigt kan din online backup sende data til dig?

Hvis du ønsker hjælp til at få et overblik over din egen online backup og måske få lidt struktur på det, så kontakt mig allerede i dag, så kigger vi på det i fællesskab.