Spring til indhold

IT oprydning

Har I også et skab “ude i kopirummet”, der ser ud som på billederne længere nede på siden? I så fald har seriøst brug for IT oprydning!

Det er ikke ualmindeligt, at der ét eller andet sted findes et rodet IT skab. En fuglerede af “computer kabler”, blinkende bokse og larmende blæsere. For det meste et skab som bliver totalt ignoreret. Men pas på med! Hvis I synes jeres IT er langsomt og der er mange problemer, så ligger fejlen tit gemt i netop denne “IT fuglerede”.

I har sikkert over årene fået skiftet IT løsninger med jævne mellemrum. Når jeg skriver “skiftet”, så mener jeg egentlig, at I har fået noget nyt. Dem der har sat nyt udstyr ind, har sjældent bekymret sig om det udstyr, der var der i forvejen. De sikrer sig blot, at det nye udstyr virker. Så smutter de igen. Efterhånden som der kommer mere og mere udstyr ind, er der ikke nogen, der længere har overblikket over, hvad der egentlig er hvad.

  • Hvad bruger vi rent faktisk?
  • Hvor fører det “røde” kabel hen?
  • Hvad laver den der boks med en blæser, der står og blinker orange?

På den måde er “Fuglereden” efterhånden vokset sig kæmpe stor for ingen har nogensinde ryddet op i det. Nu er der ikke nogen, der tør rydde op. Hvilke skeletter vælter der ud af skabet, hvis vi nu piller noget fra?

Få ryddet op i jeres IT og spar tid og penge

Prøv at tage et hurtigt kig på følgende billeder:

Eneste forskel på de to sidste billeder er en IT oprydning.

Der er ikke skiftet noget udstyr. Intet er blevet opgraderet. Men to flyttekasser med gammelt udstyr, kabler, modemmer, switche og routere i én pærevælling er blevet pillet fra.

“Fuglreredden” blev rundbarberet og netværkshastigheden blev 10-doblet.

Vi fandt også 4 gamle ADSL linjer, som slet ikke havde været brugt i årevis. De kunne naturligvis opsiges og dermed blev der sparet penge hver eneste måned fremover.

De store teleudbydere ringer altså ikke af sig selv og spørger, om ikke I skal have opsagt de linjer, I ikke bruger.

Vi skiftede efterfølgende til nye netværksswitche for at fremtidssikre det hele, men da linjen ud af huset er på 30 Mbit, så gav det ikke yderligere hastighed på daværende tidspunkt.

Oprydning gav 10 gange så hurtigt IT

10 gange så hurtigt internet er jo ikke det samme som 10 gange så hurtigt IT vil nogen mene. Det er også helt rigtigt. Der er selvfølgelig andre parametre. Din computer i sig selv kan være langsom, hvilket er et andet meget udbredt problem.

En 10-dobling af internethastigheden var tilgengæld det der skulle til, for at de 6 medarbejdere i dette tilfælde har fået en meget lettere hverdag. De er en del af et større setup, så når de skal tilgå servere på hovedkontoret, så går det meget hurtigere nu.

Netværket er rygraden i dit IT setup. Hvis ikke det spiller, så er alt andet næsten lige meget. Din computer er ikke en isoleret ø, ligesom en gammeldags skrivemaskine. Du er hele tiden forbundet til dit lokale netværk og internettet. Så med mindre din computer er fysisk forbundet med printeren og du flytter filer rundt ved hjælp af et USB stik, så er du afhængig af et velfungerende net. Du vil bliver overrasket over, hvor meget det i virkeligheden betyder.

Hvis du ikke gider bøvle med oprydningen selv, så lad mig hjælpe. Jeg har gode erfaringer fra lignende projekter.